Proces izrade web sajta

Ideja

Sve počinje onda kada dobijete ideju ili želju za novim web sajtom. Ideju dalje treba razvijati, razmotriti mogućnost složenije strukture i pripremiti sadržaj.

Zato je najbolje da se dogovorimo za ...

Razgovor

Razgovor je najbolji način da se ostvare poslovni ciljevi i napravi dobar web sajt.

Osnovno pitanje je čemu je namenjen Vaš web sajt? Da li je u pitanju predstavljanje preduzeća, proizvoda ili usluge? Ili je pak to neki blog, forum ili online prodavnica?

Ono što je važno, spremni smo da svoje performanse stavimo u svrhu Vaših želja u pogledu funkcionalnosti i formata web sajta. Posebno nam je važno da znamo da li imate izgrađen korporativni identitet (logo, boje, font,...) kao i da li ste pripremili sadržaj (tekstove, slike i fajlove) neophodan za uspešno kreiranje web sajta.

Nakon analize celokupne situacije, pripremićemo Vam (neobavezujuću) ponudu.

 

Definisanje odnosa

Nakon prihvatanje ponude, pripremićemo Vam Ugovor o saradnji, metode rada kao i rokove i obaveze.

Dizajn web sajta

U ovom koraku formiramo oblik i izgled web sajta. Mi definišemo dizajn, strukturu i izgled sajta. Ono što nam je od Vas potrebno jeste korporativni identitet (logotip, boje, font), fotografije, kao i sadržaj, ukoliko imate, naravno.

Na osnovu dobijenog materijala, napravićemo grafički predlog o kom ćemo kasnije razgovarati i zajednički doći do idealnog rešenja.
 

Programiranje web sajta

Nakon što postignemo dogovor oko dizajna, prelazimo u narednu fazu - programiranje web sajta. Programiranje se vrši na našem CMS-u, a web sajt se postavlja na radnu platformu.

U ovoj fazi bi trebalo da imamo kompletan sadržaj, slike i tekstove, koji će se pojaviti na web sajtu. Kada su u pitanju složeniji zahtevi neophodna je kontinuirana komunikacija izmenju Vas i nas.

Naš CMS Vam omogućava da samostalno vršite izmene sadržaja na web sajtu, sa bilo koje lokacije i bilo kog uređaja, te Vam je potrebna samo Internet konekcija. O CMSse detaljnije možete informisati ovde.

Registracija domena

Uporedo sa programiranjem potrebno je izvršiti i registraciju domena. Ukoliko ste domen već registrovali kod nekog drugog provajdera, najmanji je problem da se isti prebaci kod nas. Takođe, sve parametre za postavljanje domena na server vršimo umesto Vas.

Postavljanje web sajta na konačnu adresu

Završetak projekta je postavljanje Vašeg sajta na javnu Internet adresu (domen). Do okončanja izrade web sajta, isti se nalazi na našem demo serveru, te Vam na taj način dajemo mogućnost da pratite celokupni razvoj web sajta u svakom momentu.

Zatražite ponudu!