Blog

Na vezi sa kupcima

Tokom studija, učila sam da je zadržati postojeće kupce važniji i teži posao od pridobijanja novih.

Činjenica je da kupce zadržava kvalitetan proizvod ili usluga. Međutim, nije sve u tome. 

Možda zvuči kao kliše, ali osnovni zadatak mora da bude briga o kupcima. Stalno komuniciranje sa njima, obaveštavanje o novim proizvodima (uslugama), interesovanje za njihove želje i potrebe, će vam pomoći pre svega da ih vežete za sebe ali i da im ponudite baš ono što im treba.

U današnjoj digitalnoj eri sve je to jako jednostavno. Neće vam oduzeti puno vremena, a benefit je nemerljiv. Društvene mreže su odličan alat za komunikaciju sa kupcima. 

Najčešće korišćene društvene mreže kod nas su Facebook, Instagram i Twitter. U zavisnosti od onoga što prodajete, odabraćete onu zajednicu gde se vaši kupci okupljaju. Tako ćete obaveštavati kupce o novinama u vašem asortimanu, ali ćete dopreti i do potencijalnih kupaca. Sa ovim treba biti vrlo pažljiv, te ako vam je potreban, slobodno zatražite savet.

Još jedan odličan alat, možda i najbolji, za komunikaciju sa kupcima je newsletter. Newsletter šalje flajere u istoriju, definitivno. Ono što je ovde važno jeste da napravite dobru strategiju i odaberete sistem koji će vam obezbediti visoku efikasnost ove aktivnosti. Predlažem da pogledate naš E-poštar, biće vam od koristi.

Dobra komunikacija je pola posla. Ostanite na vezi sa svojim kupcima!

 

Autor: K.Senić

Na našoj web stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Pored toga kolačiće koristimo i u analitičke svrhe jer želimo da poboljšamo i nadogradimo našu web stranicu. Kolačići nam takođe pomažu da pripremimo relevantne sadržaje i reklamne poruke za Vas. Možete pročitati više o kolačićima na web lokaciji „O kolačićima“. Ukoliko se slažete sa upotrebom kolačića na sajtu molimo Vas da potvrdite ovo.

 

Više o upotrebi kolačića

Upotreba kolačića na web sajtu www.pyxis.rs

Šta su kolačići (cookies)?

Kolačići su mali fajlovi koji se odnose na rad web sajtova, najčešće kako bi se korisničko iskustvo učinilo boljim.

Kolačić obično sadrži niz slova i brojeva koji se učitavaju na računaru korisnika kada posećuju određenu web lokaciju. Svaki put kada je ponovo posetite, web stranica će dobiti informacije o kolačiću koji je bio učitan i identifikovao korisnika.

Pored poboljšanja korisničkog iskustva, njihova svrha je višestruka. Kolačići se takođe mogu koristiti za analizu ponašanja ili identifikacije korisnika. Zbog toga se razlikuju različite vrste kolačića.
 

Vrste kolačića koje koristimo na našoj web stranici

Kolačići koje koristimo na ovoj stranici prate smernice:

1. Hitno potrebni kolačići

Takvi kolačići omogućavaju korišćenje osnovnih komponenti za pravilno funkcionisanje web stranice. Bez ovih kolačića, sadržaj koji koristite na ovom web sajtu ne radi pravilno (npr. Najava, proces kupovine, bezbednost ...).

2. Iskustveni kolačići

Takvi kolačići prikupljaju podatke o tome kako se korisnici ponašaju na web sajtu u cilju poboljšanjavanja komponenti web sajta (npr. koji delovi (stranice) web sajta su najčešće posećeni ...). Ovi kolačići ne prikupljaju informacije pomoću kojih bismo mogli identifikovati korisnika.

3. Funkcionalni kolačići

Takvi kolačići omogućavaju dase web sajt "seti" nekih podešavanja i izbora (korisničko ime, jezika, regiona, ...) i obezbedi napredne, personalizovane funkcije. Ovi kolačići mogu Vam omogućiti da pratite svoje kampanje na web lokaciji.

4. Oglasni ili ciljani kolačići

Takvi kolačići se obično koristi za reklamiranje i socijalne mreže (trećim licima) kako bismo Vam pokazali više ciljanih reklama, ograničavajući ponavljanje ili meri efikasnost reklamnih kampanja. Ovi kolačići mogu omogućiti praćenje Vaših online aktivnosti.

Upravljanje kolačićima

Sami odlučujete o upotrebi kolačića. Uvek možete ukloniti kolačiće kako biste uklonili svoju vidljivost na mreži. Takođe, konfigurišite većinu pregledača tako da ne prihvataju kolačiće

Za informacije o mogućnostima pojedinačnih pretraživača, predlažemo da pogledate podešavanja.

Upravnik kolačićima

Pyxis Web Design Studio Kragujevac